fredag den 22. august 2014

Leavitt

Struktur:
  • 10% af omsætningen skal bruges til markedsføring
  • Udbetaling af løn til den nye medarbejder
  • Ansættelse af en medhjælper
  • Lars har et godt netværk i branchen

Personer:
  • Kursus i håndtering af e-handelsløsninger
  • Lars har en stor viden om tegneserier
  • Indkøb foretages udelukkende af Lars
  • Følge kundetrafikken på hjemmesiden
  • Lars har et godt netværk i branchen
  • Medhjælperen skal have en stor interesse for tegneserier og viden indenfor IT

Opgaver: 
  • Lave søgeordsoptimering
  • Indkøb af en ny laser/farveprinter
  • Omsætning det 1.år sættes til kr. 500.000
  • Indenfor 3 år skal firmaet have en markedsandel på 15%
  • Vedligeholdelse af hjemmesiden via browseren
  • Optælling af lageret
  • Indkøb af 2 nye kraftigere computere
  • E-handelsserveren hostes hos DanDomain.dk

Teknologi:
  • Komplet web-shop løsning købes hos DanDomain.dk

torsdag den 21. august 2014

How To:

I dag har jeg lavet en tutorial til hvordan man klipper nogle ud i Photoshop.
Det var en relativ nem opgave. Det svære var at finde et emne, men hvis man har et emne så er det bare at gå igang. Man skal tænke på at personen som vil bruge denne Tutorial ikke ved noget som helst. Det kan man lige så godt have som udgangspunkt. Ellers er det bare at komme igang og prøve at forklare det bedst muligt.
Her er mit resultat:












onsdag den 20. august 2014

Nintendo 3DS

En Nintende 3DS er en spillemaskine som har en 3D skærm. De andre Nintendo DS maskiner har ikke nogen 3D effekt. En Nintendo 3D bruger Augmented Reality(AR) som er en teknologi, som kombinerer data fra den fysiske verden med virtuelle data, for eksempel ved brug af grafik og lyd. Man får et ekstra lag af information. Den ekstra information vil typisk ikke erstatte virkeligheden, men udvide den på en eller flere måder. Google Glass bruger også AR.
Nintende 3DS gør brug af bevægelses sensorer og Gyroskop.
Et gyroskop minder meget om en snurretop. Se i denne video mere præcis hvordan at det virker: 


Kinect

Til en Xbox findes der et system som kaldes Kinect. Det minder en smule og Nintende Wii, men det er langt mere udviklet. På en Wii har man en controller som man bruger til at spille med. Den opfanger ens bevæglser ved hjælp af controlleren. På Kincet har man ingen controller den kan opfange dine bevægleser helt uden. 

På Xbox's egen side skriver de dette om Kinect: 
Kinect bruger en bevægelsessensor til at spore din krop. Så det er ikke kun dine hænder og håndled, det drejer sig om, når du spiller. Det er dig og hele din krop, der er med i spillet. Dine arme, ben, knæ, håndled, hofter osv.
Når du spiller Kinect, oprettes der et digitalt skelet ud fra dine dybdedata. Så sensoren registrerer det, når du bevæger dig til venstre eller højre eller hopper rundt, og overfører dine bevægelser til spillet.
Kinect-id'et husker, hvem du er, ved at indsamle fysiske data, som gemmes i din profil. Så når du vil spille igen, kender Kinect dig allerede. Det betyder, at du hurtigt og nemt kan gå ind i et spil, lige når du har lyst.

Det er smart at der er opfundet noget som opfanger alle dine bevægelser. Jeg tror at det kan blive brugbart i frem tiden. Ikke kun til spil men i virkeligheden. Jeg kan ikke endnu sige præcis til hvad, men jeg er sikker på at det kan blive brugt. 

Billedet her er lånt af: atvguide.dk

Fremtidens menneske/maskine interaktion

I fremtiden kan alt jo ske. Men jeg tror at vi i fremtiden vil være mere og mere på medier. Mit bud på fremtidens interaktion er:


I fremtiden er computere og mobiler meget mere udviklede end nu. Computerne kan snakke med dig og udvikler sig med tiden. Du kan fortælle den hvad den skal gøre og den vil gøre det. Dog vil vi blive meget mere indelukkede og snakker næsten ikke med andre mennesker. Computeren vil blive din eneste ven og til sidst er der ingen menneske til menneske interaktion. Alt kommunikation vil fore gå gennem computeren. 
Jeg har set en film som faktisk passer helt på mit bud på fremtiden. Filmen hedder 'Her' og hander om en mand som får et nyt styresystem til sin computer. Han snakker mere og mere med sin computer og ender til sidst med at blive kærester med den. Styresystemet udviklede sig igennem hele filmen, jo mere at han snakkede med det. 
Her kan man læse mere om filmen 'Her'.
Allerede nu findes der et par briller som kan næsten det samme som en mobil. De hedder Google Glasses. Jeg tror at de vil blive mere og mere udbredt i løbet af de næste 10 år. De er starten til hele den fremtids interaktion mellem maskine og mennesker. Jeg tror at computere og mobiler vil blive menneskehedens ende. Allerede i dag er menneskerne næsten mere på sin mobil eller computer, end at det snakker med deres medmennesker. Jeg tror dog ikke at det vil blive imens at jeg lever, men om ca. 100år tror jeg at alle computere, mobiler osv. vil være hele menneskets liv.

tirsdag den 19. august 2014

IT

Øvelse 1: Undersøg hvor hurtig en moderne cpu er?

En moderne CPU er er ca. på 2-4 GHz

Øvelse 2: Overvej fordele og ulemper ved hver af de 3 typer lager?

Ulemper: 
  • RAM: Du mister dine ting når der ikke er strøm til. 
  • CPU: Det går langsomt.
  • Harddisk: Man kan løbe tør for plads.
Fordele:
  • RAM: Det går hurtigt.
  • CPU: Det bliver regnet hurtigt ud.
  • Harddisk: Husker dine gemte data.
Fordelen ved at have data på ram er at tingene går stærkt.
Fordelen ved cpu er at tingene bliver regnet hurtigt ud hvis det er hurtig adgang til et lagermedie.
Ulempen er at det går meget langsomt hvis der ikke er passende mængde data i dettet medie.

Øvelse 3: Hvilke RAM-størrelser er typisk i nu dagens computer?

Nutidens computer har omkring 2 gange 4 GB RAM DDR3. Skolens computer havde 2 gange 2 GB RAM

Øvelse 4: Der findes flere typer RAM, en af dem kaldes ddr-ram, find flere typer.
  • SDRAM
  • FPRAM
  • EDORAM



Lav dit navn om til et billede.

Der findes en måde at lave dit navn om til et billede. Jeg prøvede f.eks. med mit eget navn. 
Jeg skrev mit navn og min adresse i en note og gemte den som en .raw fil. Derefter åbnede jeg den i photoshop og det giver det resultat at der kommer en masse firkanter også kaldet pixels. Man kan også selv ændre i sit navn inde fra billedet. Ved at vælge 1 pixel og gøre den lysere og på samme tid gøre hele billedet 10% lysere ændrer det første tegn sig.

Sådan ser en computer ud.


Sådan ser en computer ud hvis du fjerner det ene sidestykke. Det kan virke uoverskueligt når man kigger på det første gang, men når man ved hvad de forskellige dele er, så bliver det en del nemmere at forstå.

Vi kan starte med CPU'en

Dette er computerens CPU.
Den centrale processor i en computer kaldes CPU (Central Processing Unit). CPU’en er den som udfører eller igangsætter alle de opgaver som den bliver sat til.
CPU:  Den fylder ikke mere end 3-4 5 kroner som er stablet ovenpå hinanden. Dog er det elektriske kredsløb kapslet ind i en størrer plastik firkant.  Bruger et sprog kaldes  ’maskinkode’. CPU’en kan flytte data, sammenligne indholdet af 2 registre og lægge 2(binære) tal sammen.  CPU’en har nogle lagerceller, de bliver kaldt registre. Hastigheden af CPU’en måles i MegaHertz(MHz) . F.eks. kan en 300 MHz CPU udføre 300 000 000 micro-instruktioner i sekundet. 

RAM(Hukommelse) er ensbetydende med computerens primære arbejds hukommelse. RAM står for Random Access Memory hvilket betyder at RAM er opbygget på en måde som giver mulighed for at få adgang til indholdet på vilkårligt placerede hukommelses-celler.  RAM og CPU arbejder sammen. For at CPU’en skal have adgang til informationer skal de ind igennem RAM først. RAM er volatil. Måleenheden for størrelsen af RAM er Byte f.eks. MegaByte og GigaByte.

Sådan ser computerens bundkort ud.
Forbindelsen mellem CPU og RAM etableres på Bundkortet. Bundkortet bruges til at binde alle computernes komponenter sammen. Det er bygget op omkring nogle datakanaler som kaldes busser.  Der er mange busser på et bundkort.

Dette er en del af computerens grafik kort.

AGP-port: Accellerated Graphics Port. Muliggør avanceret grafik og hurtige dataoverførsler fra RAM til skærm- og grafikkort.

Udvidelses-slot: Stik der muliggør at flere enheder kan få forbindelse til bundkortet og CPU’en. Det kan f.eks. være CD-Rom og harddisk. Sammen med den nye enhed leveres et printkort der passer ned i et stik på bundkortet fungerer som interface(bindeled) mellem hardwaren og softwaren.

ROM: Read Only Memory. En ROM-chip er en hukommelses chip hvor i at indholdet ikke kan ændres. Det kan kun læses og kan have påmonteret et stik der kigger bag ud af computer-kabinettet.

Chipsæt: Al datatransport på bundkoret styres af chipsættet. De kaldes ’sydbroen’ og ’nordbroen’. De er sammen med BIOS afgørende for om computeren er hurtig eller langsom.

CMOS: Er en lagerkomponent som indeholder systemopsætningen samt alle ændringer af systemet der har noget at gøre med indstillinger for ydre enheder. Den har brug for strøm da der kan ændres i CMOS-data.

BIOS: Basic Input Output System udgør kernen i al kommunikation mellem CPU’en og omverdenen.  Bios booter(starter) computeren, kontrollerer de oplysninger den har fået om de interne og ydre enheder. Den er ikke flygtig og beholder sit indhold selvom strømmen afbrydes.


mandag den 18. august 2014

Enkeltheden på websites.

Mange hjemmesider er svære at navigere rundt på og derfor ender mange brugere med at forlade sitet. Det ønsker man selvfølgelig ikke og derfor er det en god idé at gennemtænke sit design. Jeg har selv udset mig en side som kan være et eksempel:
http://www.rts.dk/
Hvis i tager et smut ind forbi denne side vil man næsten med det samme blive forvirret. Hvis du ovenikøbet er på din mobil, så er det en næsten umulig opgave. 
Vi fik idag en opgave som gik ud på at lave et design til RTS's mobil site. Personligt mener jeg at det skal være så enkelt som muligt. Der skal ikke være så mange fancy ting som popper op hele tiden og forstyrrer. Der ud over er det en god idé altid at holde sine ting enkelt hvis man skal nå flest brugere.
Vi har også skulle udtænke en browser som skulle fungerer kun ved at bruge 2 knapper. Intet andet. Man har ikke noget tastatur, mus eller mouse pad. Kun de 2 knapper. Det var en svær opgave men den blev da løst.