mandag den 26. maj 2014

Privatlivet på nettet

På nettet kan man ikke skjule noget, alt det du laver bliver gemt. Du har vel lagt mærke til at der tit dukker reklamer op når du besøger nogle websites. De er for det meste altid relevante for lige netop dig. Det er de fordi at du sætter spor og de derved henter nogle informationer om dig. Hvis du nu er helt vild med biler og søger på den dagligt, så vil der med meget høj sandsyglighed dukke reklamer op omhandlende biler. 

Jeg håber også at du har prøvet at skrive en søgning på google.com. Tit når vi går på google skriver vi tit en søgning men får aldrig trykket søg, da vi finder ud af at vi vil søge på noget andet. Tag f.eks. ordet 'Hund'. Hvis jeg nu går ind på google og starter med at skrive et 'h' så har google allerede opfanget at jeg har skrevet det og generere en søgning. Den husker altså at jeg har skrevet et 'h' også selvom at jeg aldrig a´har trykket send. Derfor så ved google rigtig meget om os, nok også mere end vi føler at de har behov for.

Du kan sikre dine accounts på nettet med to-faktor sikkerhed. Det betyder at når du logger ind på f.eks. din mail så får du også en kode sendt på den mobil. Derved har du to 'koder' og du er mere sikret. 
En mand kaldet Naoki Hiroshima har fundet ud af vigtigheden ved sikkerhed. I kan læse hans artikel her: https://medium.com/cyber-security/24eb09e026dd
Kort fortalt så blev han udsat for et angreb af en person som meget gerne ville have hans Twitter account. Det hele endte ud i at Naoki fik hacket hans email og endte til sidst med at opgive sit Twitter navn @n.

På siden http://www.maxa-tools.com/cookie-privacy.php kan du se hvad nettet ved om dig. Klik på linket og den finder mange informationer omkrig dig, via din IP-adresse. Den kan sige hvor du befinder dig, om du er logget ind på facebook eller hvilke plugins du har oppe at køre.

Man skal passe på med hvad man laver på nettet. En 5 år gammel Facebook status kan give dig bagslag i dag. Et tweet om hvor meget du hader din chef kan koste dig jobbet. Pas derfor på når du bevæger dig rundt på nettet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar